מכון היצוא

יצוא מזון לשוק האמריקאי - שיווק וסחר, רגולציה ותקינה

לוח שנה
06/12/2019 09:00 PM 06/12/2019 09:00 PM יצוא מזון לשוק האמריקאי - שיווק וסחר, רגולציה ותקינה יצרני מזון רבים רואים בשוק האמריקאי מטרה להתרחבות ולצמיחה. היקף מחזור המכירות של רשתות שיווק וחנויות המזון נאמד בלמעלה מ 640 מליארד דולר בשנה ונובע ממעל ל 38,300 נקודות מכירה. כניסה לשוק האמריקאי הכללי מהווה אתגר עבור היצואן הישראלי. מכון היצוא בשיתוף עם נציגויות משרד הכלכלה והתעשייה בארה"ב, מזמין אתכם לסמינר בו יבחנו האתגרים של השוק האמריקאי בהיבטים המסחריים והרגולטוריים ויכלול גם נגיעות בטעמים של הצרכן האמריקאי. הסמינר מיועד ליצואני מזון ישראליים המעוניינים לחדור לשוק האמריקאי הכללי ומטרתו העשרת הידע של יצואני הענף בסוגיות מהותיות. מכון היצוא, המרד 29, קומה 5,
13
יוני
יום ה'

סוג אירוע

הדרכה

ענפים

מזון ומשקאות

קוד אירוע

12188

מיקום

מכון היצוא, המרד 29, קומה 5

תגית מחיר מחיר האירוע:   300 ₪

תגית הנחה מחיר לחברי המכון:   200 ₪

5% הנחה לנרשמים בהרשמה מקוונת באמצעות אתר המכון

הרשמה מקוונת

יצוא מזון לשוק האמריקאי - שיווק וסחר, רגולציה ותקינה

הרחב הכל

יצוא מזון לשוק האמריקאי - שיווק וסחר, רגולציה ותקינה

+

יצרני מזון רבים רואים בשוק האמריקאי מטרה להתרחבות ולצמיחה. היקף מחזור המכירות של רשתות שיווק וחנויות המזון נאמד בלמעלה מ 640 מליארד דולר בשנה ונובע ממעל ל 38,300 נקודות מכירה.

כניסה לשוק האמריקאי הכללי מהווה אתגר עבור היצואן הישראלי. מכון היצוא בשיתוף עם נציגויות משרד הכלכלה והתעשייה בארה"ב, מזמין אתכם לסמינר בו יבחנו האתגרים של השוק האמריקאי בהיבטים המסחריים והרגולטוריים ויכלול גם נגיעות בטעמים של הצרכן האמריקאי. הסמינר מיועד ליצואני מזון ישראליים המעוניינים לחדור לשוק האמריקאי הכללי ומטרתו העשרת הידע של יצואני הענף בסוגיות מהותיות.


מועד ומקום

יום ה' 13.6.19 בשעות 08:30-12:30, מכון היצוא, המרד 29 תל אביב, קומה 5, אולם ישראל.

בתכנית:
09:00 – 08:30 התכנסות והרשמה

10:15 – 09:00 רגולציה ותקינה בשוק האמריקאי
ארגונים המייצרים, משווקים ועוסקים במזון, נתקלים בדרישות ההולכות וגוברות של הלקוחות בחו"ל להציג רמה נאותה של עדויות והדגמות לשליטה וזיהוי של סכנות בתחום המזון ובתנאים שונים המשפיעים על בטיחות המזון. כתוצאה מכך, מדינות בעולם פיתחו תקנים פנים מדינתיים ומסמכים שונים המציינים דרישות שונות שיש לבקר אותן במערכות הניהול של בטיחות מזון.

בהרצאה נפרוס את הדרישות הכלליות ליצואנים ודרישות ייחודיות לשוק האמריקאי בהקשר של פיקוח והתעדה והצגתCase Study של חברות המיישמות תקינה בינלאומית.

לכל תחום התקנים הייחודיים לו:
• בטיחות מזון ואיכות
BRC, FSSC 22000, ISO22000, HACCP, FSMA, Gluten Free, Non-GMO
• אחריות חברתית
SMETA-SEDEX, ETI, OHSAS18001
• תקני קיימות
FSC, PEFC, RSPO, BONSUCRO , ISO5001,GRI

מר אודי גבאי, מנכ"ל סקאל ישראל
מר אבי מלץ, ראש תחום בטיחות מזון ומסמיך סקאל ישראל
סקאל ישראל CONTROL UNION היא חברה המספקת שירותי פיקוח, הסמכה והתעדה לתחומי התעשייה, המזון, הקיימות והחקלאות. סקאל ישראל מציעה סל מקיף וייחודי של מגוון תקנים, הדרכות ושירותים לתעשיית המזון תחת קורת גג אחת.
סקאל ישראל היא הנציגה הישראלית של גוף הפיקוח הבינלאומי "CONTROLUNION Certification”

10:30 – 10:15 הפסקה

12:00 – 10:30

  • כיצד פועל השוק האמריקאי - תאום ציפיות מה קורה כאשר זה לא נוח ?
  • מה באמת חשוב בחדירה לשוק האמריקאי
  • האם אפשר להגיע לשוק הכללי דרך השוק הכשר
  • איזה תקציבים נדרשים
  • לבד או עם שותף אמריקאי
  • ערוצי ההפצה
  • מחיר המדף
  • כמה זמן זה לוקח
  • אסטרטגיה מול טקטיקה
  • האם גודל השוק קובע
  • תאום ציפיות מתגלגל כתנאי הכרחי להצלחה

מרצה מחו"ל מר אילן רון, נשיא חברת ההפצה האמריקאית חברת Kayco


12:30 – 12:00
הצצה לצלחת של הצרכן האמריקאי הבנת תרבות האכילה האמריקאית
תרבות האכילה והדרך שבה הצרכן האמריקאי מתייחס למוצרי מזון יכולה להיות שונה מאד מהדרך בה היצרן הישראלי מכיר. הבנת ההבדלים אלו הוא תנאי קריטי בתכנון מוצר מזון לשוק האמריקאי.
בהרצאה נסקור הבדלים מהותיים בתרבות האכילה של הצרכן האמריקאי בשילוב דוגמאות מהשטח על מנת להמחיש את הפער התרבותי ולעזור בתכנון נכון יותר לשוק האמריקאי.
• טרנדים בולטים בתחום המזון- GMO, אלרגיות למזון, תחליפי חלבון, אורגני, אכילה של ירקות, קנייה אונלין.
• הבדלים בקריאת תוית המזון האמריקאית- אחוז שומן, תוספת סוכר, מנת הגשה ועוד.
• הכרות עם מאפייני האכילה של המשפחה האמריקאית- אכילה בחוץ לעומת טרנד Food From Scratch.
גב' יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית (M.Sc)

12:30 – 13:00

כלי סיוע לייצוא של מינהל סחר חוץ.

1. מהו מינהל סחר חוץ ופעילות הנספחים המסחריים.
2. אגף מדיניות סחר בסח"ח - הטבות במסגרת הסכמי הסחר החופשי של ישראל
3. אגף כלי סיוע לתעשייה- תכנית כסף חכם ותכנית של"ב – כיצד להסתייע בתכניות התמיכה של סחר חוץ.
גב' נטלי גוטמן-חן, מנהלת מערך כלי סיוע לתעשיה , מינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה והתעשייה.


דמי השתתפות
:
לחברי מכון היצוא: 200 ש"ח
לשאינם חברים: 300 ש"ח
ההשתתפות מותנית בתשלום מראש. לא יתקבלו כתבי התחייבות.


לתשומת לב!

על פי פקודת מס ההכנסה - הוצאות על השתלמויות עובדים לשם שמירת רמתם המקצועית יחושבו כהוצאה מוכרת לצרכי מס ואין ההשתלמות נחשבת כהטבה זקיפה המחייבת את העובד בתשלום מס.


לפרטים נוספים:
המרכז ללימודי יצוא וסחר בין לאומי, טלפון: 5142819/845/829 – 03
או בפקס 5142984 – 03 anato@export.gov.il,
את ספח ההרשמה יש לשלוח בצירוף התשלום כמבוקש, לפקודת מכון היצוא.
הודעות ביטול תתקבלנה בכתב עד יומיים לפני האירוע. לאחר מועד זה לא יוחזר תשלום.

טעינה

אירוע השבוע