מזון ומשקאות - מן העיתונות

בסינדיאנת הגליל, עמותה חברתית שמפגישה נשים ערביות וישראליות בגליל, מייצרים שמן זית שנכלל ברשימה הבינלאומית היוקרתית של השמנים הטובים בעולם.

פרטים נוספים

ב-2017 פעלו בישראל כ-40% פחות רפתות מאשר ב-2001, אך כמות הפרות החולבות דווקא גדלה, עקב עלייה בתפוקות יחידת הייצור, התייעלות מבנים והרפורמה שחלה בענף החלב. לצד העליה בתפוקה, מחיר החלב לצרכן עלה השנה ב-3.5%.

פרטים נוספים

ברבעון הראשון של השנה גדל היצוא בכ-10% והסתכם בכ-5.5 מיליון דולר. העלייה נרשמה כתוצאה מגידול ביצוא לצפון אמריקה והאיחוד האירופי.

פרטים נוספים

אצות מייצרות את כמעט כל רכיבי התזונה הנדרשים לקיום האדם, אך למרות הפוטנציאל האדיר לא הושקע בזה די בשל מגבלות טכנולוגיות וכלכליות. אלגטק - חברה ישראלית הצליחה להתגבר על הקשיים והקימה מפעל לייצור אצות מיקרוסקופיות בלב הערבה הנחשבת כיום לאחת מהחברות המתקדמות והחדשניות בעולם. סיפור הצלחה ישראלי.

פרטים נוספים

רשתות בינלאומיות מחפשות חדשנות בתעשיית הפודטק הישראלית. בכנס שיקיים מכון היצוא בקרוב יוצגו גישות ותעשיות חדשניות בתחום המזון, שיכולות לחולל מהפכה. "אנחנו מחפשים שת"פים ישראליים. ללקוחות יש רעב לצרכנות מזון בהיבט התרבותי", אומר נציג רשת המרכולים EDEKA בגרמניה.

פרטים נוספים

לנסות, להעז ולחשוב באופן מאד מקורי, לייצר משהו חדש ובלי לבזבז זמן. לקראת כנס מוצרי הצריכה של מכון היצוא שיתקיים בשבוע הבא בתל אביב, ד"ר אייל דורון מסביר מה צריך לעשות וכיצד לחשוב כדי להישאר תמיד רלוונטיים בעולם העסקים. "העולם החדש הגיע, אין אפשרות להמתין עוד לדברים. צריך לעשות ולחדש כל הזמן"

פרטים נוספים

הבוקר נפגשו בירושלים שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, עם מקבילו היפני, השר הירושיגה סקו, והשניים חתמו על הסכמים לחיזוק הקשרים הכלכליים בין ישראל ליפן. במסגרת ההסכם יוקם בקרוב מרכז סייבר ישראלי ביפן. בנוסף, בשבוע שעבר יצאה משלחת ראשונה, המונה 11 חברות בתחום המזון לחשוף את מגוון מוצרי המטבח הישראלי בפני שפים מקומיים, קניינים וחברות בתחום המזון ביפן ובקוריאה.

פרטים נוספים

קרוב ל-200 חברות ומובילי דעה מהארץ ומהעולם השתתפו השבוע בכנס ההייטק של האוכל הישראלי - הפוד-טק, ביוזמת מכון היצוא. "העתיד, הביטחון, ביטחון המזון של מדינת ישראל וגם בעולם כולו בנוי על הקידמה ועל החדשנות בנושא המזון". איך מוכרים אוכל ישראלי בחו"ל? קבלו כמה טיפים.

פרטים נוספים

לקראת כנס Rethinking Food בנושא שוק האוכל הבינלאומי של מכון הייצוא: ראיון עם גיל הורסקי – מנהל שיווק וחדשנות בחברת "מונדלייז".

פרטים נוספים

אבקת יין ללא אלכוהול, סידן משלד סרטנים, חלבון מחגבים ועוד. השבוע התקיים בתל אביב אירוע "יצוא על הבר", ביוזמת מכון היצוא ו-wize - בו חברות ישראליות הציגו את הפיתוחים הכי חמים בתעשיית המזון הישראלי שכבר מיוצאים לעולם. היינו שם.

פרטים נוספים

בעולם שבו מלאי המזון הולך ומידלדל ומאידך בעיות ההשמנה צוברות תאוצה יש צורך למצוא פתרונות חדשניים. ההשקעה בסטארט-אפים קטנים היא אחת הדרכים לעשות זאת. קבלו הצצה לחברות שמנסות לשנות לנו את הרגלי התזונה, לפתח חלבונים שלא מן החי ולהגן עלינו מסלמונלה

פרטים נוספים

פתיתים, מצות ותה ישראלי על המדפים של רשת קוסטקו היפנית. מסבחה מגרגרי חומוס קטנים עם זרעי עגבניות, פיתות טריות שנאפות במקום ומלבי עם פיסטוקים קלויים בפסטיבל אוכל ישראלי בוייאטנם. המזון הישראלי מגיע למזרח הרחוק והאסיאתים מאמצים אותו בחום

פרטים נוספים

מכון היצוא לחקלאים: העתיד נמצא במזונות על, גלובס, 20.1.16

פרטים נוספים

האם צפוי שינוי בעולם המדיה הדיגיטלית, לאן ענף הרכב שועט, מה יתחדש בעולם התקשורת, אילו מוצרים מחפשים הצרכנים בתחום המזון ובאילו מדינות ביטחון המולדת יתחזק? חמישה מנהלי ענפים במכון היצוא מספרים על השינויים הצפויים ב-2016

פרטים נוספים
טעינה
טעינה

מכון היצוא