מכון היצוא

מוצרים לבית בעקבות הקורונה – המותגים עוברים לשיווק רב ערוצי

המהפך הדיגיטלי שהתרחש בעקבות מגפת הקורונה לא פוסח גם על תחום המוצרים לבית. מותגים בוחרים בתמהיל רב ערוצי כדי לפנות למגוון הרחב ביותר של לקוחות והתאמה לשווקים המקומיים במודלים של שיווק ישיר לצרכן.

במהלך שנת 2020 תחום הבית והגינון בעולם הפגין מגמה מעורבת ועמד על 1,066 מיליארד דולרים מסביב לעולם. למרות עליה משמעותית בערוצי המכירה המקוונים, צמצום שעות הפעילות של החנויות וההגבלות הובילו לירידה בערוץ זה. רשתות רבות עברו לעבוד בשיטת "הקלק ואסוף" בה הלקוחות מזמינים את המוצרים באונליין ומגיעים לאסוף את המוצרים ישירות ממחסן החנות. המעבר לערוצים מקוונים שכאלה הובילו את האימוץ של טכנולוגיות חדשות לחויות רכישה באינטרנט כגון אפליקציות עיצוב הבית, אפילקציות הדמיה ואף מציאות מדומה.   

 

 

מקור: יורומוניטור 

מיהם הצרכנים?
הצרכנים של תחום המוצרים לבית הם מעורבים, נתח השוק הגדול ביותר הינו דור הבייביבומרס (ילידי שנות ה-60) ודור הX. הם בעיקר קונים בחנויות ונתח זה צפוי לגדול ככל שהחיים בעולם יחזרו לשגרה והכלכלות יתאוששו. דווקא במדינות המתפתחות ניתן לראות עליה בסקטור זה, סין היא מובילת הצמיחה הענפית.

 

  

 

המעבר לרב ערוציות
עם מגמת ההתאוששות ממשבר הקורונה של 2020 והנסיונות לחזרה לשגרה במרבית העולם, למרות התפרצות הוריאנטים השונים קמעונאות מבוססת חנויות פיזיות עדיין עומדת מאחורי רוב המכירות, והיא צפויה לגדול זאת במהלך תקופת התחזית (שנים 20' -25'). מותגים שונים מבקשים להפסיק להיות תלויים ברשתות ולפתח ערוצי ישירים לצרכנים גם באונליין וגם באמצעות פתיחת חנויות מותגיות בהן אנשים יכולים לקבל חווית קניה ספציפית למוצרי המותג.

ההתאמה לקהל הלקוחות המגוון, מצד אחד בני ה-50 פלוס המחפשים את החנויות ומצד שני בני דור ה-Z אשר עיקר הרכישות שלהם מבוצעות באמצעים מגוונים גורמות למותגים של מוצרי הבית לעבור לdirect to consumer רב ערוצי.

לסין יש פוטנציאל משמעותי לצמיחה מתמשכת בתחום הסחר אלקטרוני, המוערך בכמעל 9.5 מיליארד דולר בתחום "הבית וגן". שווקים כמו ארה"ב וגרמניה צומחים מבסיס של פלטפורמות מסחר אלקטרוני מבוססות יותר, וכמו בשווקים רבים בהם העניין כבר ממוסד, הפוטנציאל הבלתי ממומש קטן מזה שבשווקים מתפתחים, כמו סין.

 

- צפוי גידול בתחום בית וגן גם מעבר לשנת 2020. שינויים במיקוד הצרכנים ובדינמיקה התחרותית והקמעונאית שנוצרו במהלך שנת 2020 צפויים להימשך אל 2021 ואילך, תוך התבססות על הלקחים והגישות החדשות להפצה, אספקה ומענה לצרכנים שנלמדו במהלך המגיפה.
- קמעונאות מבוססת חנויות תישאר הפצת הליבה הקמעונאית בקטגוריות הבית וגן, למרות הצמיחה הדרמטית של המסחר האלקטרוני. השקעה בשרשרת אספקה זריזה, לוגיסטיקה וטכנולוגיות המגשרות בין המציאות הפיזית והדיגיטלית תישארנה על הפרק.
- בתחום ה-E-commerce, המודלים מבוססי השירות שהופיעו במהלך המגיפה צפויים להתפתח עוד יותר. השחקנים החדשים במודלים כאלה, למרות היותם קטנים, מוסיפים לדינמיקה התחרותית במיתוג והפצה קמעונאית של מוצרי ושירותי בית וגן.
- תשומת הלב למודל הקמעונאי של "קליק ואסוף" גדלה משמעותית בשנת 2020. הצפי הוא כי זה צפוי יימשך כאשר קמעונאי תחום "בית וגן" משקיעים בשיפור הלוגיסטיקה, ניהול המלאי ושרשרת אספקה לתמיכה בעת קיומו של ביקוש רב. ואולם, עדיין נותרו אתגרים, וצרכנים רבים ברחבי העולם מדווחים על קשיים בעניין זמינות המלאי ואיסוף המוצרים כמו גם מספר בעיות שצצו בשיטת ה"קליק והאיסוף". קמעונאים הרוצים להרוויח עוד יותר ממגוון פלטפורמות קניות כדי להגדיל את המכירות צריכים להבטיח חווית קניה טובה יותר באמצעות קליק ואיסוף על ידי טיפול בנקודות התורפה העיקריות של הצרכנים. 

למידע נוסף בתחום מוצרי הצריכה, מוזמנים ומוזמנות לפנות ליוליה גריקו, מידענית מומחית בתחום מוצרי הצריכה, במייל Juliag@export.gov.il 

טעינה