גולש יקר,
לחווית גלישה טובה יותר מומלץ להשתמש באחד מהדפדפנים הבאים:
כנס בנושא יצוא מוצרי צריכה בהשתתפות נציגי אמזון וג'יי-די שהתקיים לאחרונה ביוזמת מכון היצוא, חשף בפני עשרות חברות ישראליות את אפשרויות הסחר המקוון וכלים נוספים שיסייעו ליצוא הישראלי לצמוח.
פרטים נוספיםבהרצאה שלי, שפתחה את הכנס, דיברתי על מגמות במסחר הדיגיטלי. הצגתי את שלושת הגלים של המסחר הדיגיטלי, בקורלציה עם התבגרות הדור הרלוונטי על מנהגיו הדיגיטליים: הגל הראשון, החל משנת 1995, נגע לדור ה-"X-ennials" שהיו אז בשנות ה-20 לחייהם. הדור הזה, שנולד ב-1975 ואילך, נחשף לראשונה למסחר דיגיטלי אחרי שהכיר היטב מסחר פיזי, ולכן החנויות הדיגיטליות חיקו את מה שהחנויות הפיזיות עשו.
אמאזון, שפיתחה במהרה את השימוש בדאטה לצורך המלצות פרסונליות, ושימוש בחוות דעת לתמיכה בהחלטות, הניעה את המהפכה שהובילה לגל השני – בערך משנת 2005 – כשדור המילניום הגיע לגיל 20. הדור הזה כבר נחשף לטלפון הנייד, והכיר אתרי אי-קומרס, והתפתחה תחרות סביב ה-"one stop shop", ובהמשך תחרות הנוגעת למכשירים מחוברים, משלוח מהיר, ופתרונות "המייל האחרון" תוך מינוף הדאטה המקומי והפרסונלי שנצבר מהמובייל.
הגל השלישי, שהחל בשנתיים האחרונות, מונע ע"י דור ה-Z (שנולדו אחרי 1995). מדובר בדור שחי את המובייל והאומני-צ'אנל; הפרדה בין ערוצים (או אי הפרדה בין ערוצים) אינה רלוונטית – כמו שדג לא מרגיש את המים. הדור הזה ממזג בין גילוי, החלטה והשפעה, כאשר ברגע מסוים הצרכן יכול להיות גם מוכר וגם קונה, גם משפיען וגם יוצר. הדור הזה גם מנהל חיים שלמים אונליין (מי שיש לו ילדים שמשחקים בפורטנייט יודע), ומושפע ממה שמיקרו-משפיענים (בעלי 1,000 – 10,000 עוקבים) מציעים לו.
האופי של המסחר התמידי והמתמשך, הטכנולוגיה העומדת לרשות החברות כיום (AI, בלוקצ'יין, מובייל וסושיאל, ו-IoT), הדאטה שנצבר מהנ"ל, והדרישה לפרסונליזציה, מניעים מגמת C2C: צרכן לצרכן, כאשר כלכלת השיתוף מניעה דינמיקה של קניה בשוק המשני, צרכן כיוצר, וכן ההשפעה הרבה של קהילות גם כמנוע לתמיכה בהחלטות וגם במסגרת יצור קונטקסט.
המשמעות היא שיש שוק שלם, של מיליארדים רבים של דולרים, שמורכב מקהילות ורטיקליות (למשל: רק סניקרס, רק מדבקות, רק חולצות יוגה), ומאפשר לצרכנים לשתף ביצירות שלהם כדי למכור אותן בעצמם, או למכור משהו שהם קנו קודם, כשהמודל הוא "זנב ארוך" – המון מכירות קטנות שמייצרות היקף עסקאות משמעותי. תהליך הגילוי מבוסס במידה רבה על מדיה חברתית, כגון אינסטגרם, אך גם על פלטפורמות איקומרס שמתנהגות כמו אינסטגרם – לעתים תוך הצגת המוצרים בוידאו, ע"י הצרכן שמוכר אותם. בנוסף, "אוצרות" (curation) ומנויים על קופסאות הפתעה, מסייעים בתהליך הגילוי.
המגמה אינה מוגבלת לאתרים הקטנים: גם אמאזון, וולמארט / Jet וענקיות נוספות במערב, מזהות את המגמה ומקימות קהילות או ערוצים יחודיים לקטגוריות ספציפיות, והמספקים לצרכנים פלטפורמה למכור על גביה ולהשפיע על חבריהם (תוך תגמול על ההשפעה). במקביל, הציפיה לשירות VIP ("קונסיירג'") מניעה את הגדולים, שזה אחד היתרונות התחרותיים שלהם כיום; זאת, עקב הכניסה של "עוזרים וירטואליים" כמו אלקסה וגוגל הום, לבתים רבים. בנוסף לאפליקציות ו"בוטים", הגדולים וגם הקטנים יותר, שמעוניינים להציע שירות אישי וחויית לקוח עילאית, משקיעים רבות בתוכן – כולל וידאו, מדריכים, פורומים וחוות דעת.
לסיכום, "הגל השלישי" נשען על תרבות וקהילות הממזגות בין צריכה לקניה לגילוי להשפעה; תוכן; שירות קונסיירג'; ואוצרות/ ליקוט.
כנס מוצרי צריכה הוא כנס שנתי המיועד ליצואנים וחברות בתחומי מוצרי הצריכה - מזון ומשקאות, תוצרת טרייה, יין, פודטק, קוסמטיקה וטואלטיקה, אופנה וטקסטיל, אריזה, מוצרים לבית ולמשפחה ולמשרד, עיצוב, תכשיטים ועוד.
יום ג' 11.12.18 בין השעות 09:00 – 14:30 בגן בשפיים, קיבוץ שפיים (התכנסות והרשמה על ארוחת בוקר קלה 08:00 – 09:00)
08:00 - 09:00 התכנסות, הרשמה וארוחת בוקר קלה
09:00 - 09:30 דברי פתיחה
מר אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא
גב' דפנה שטרנפלד, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת מוצרי צריכה במכון היצוא
09:30 - 10:15 המערב (הלא) פרוע – מגמות בסחר המקוון בעולם המערבי
גב' חמוטל שיבר, מייסדת ומנכ"לית שיבר ריסרץ'
10:15 - 11:00 Leading from the East – exploring the fastest growing market in the world
Mr. Terry Wang, VP JD Beauty , JD.Com
11:00 - 11:15 במיוחד בשבילכם: ארגז הכלים שלנו ליצואני האיקומרס
מר שאולי כצנלסון, סמנכ"ל כלכלה ושירותים מקצועיים, מכון היצוא
12:00 - 11:15 How to get through the Chinese wall – cross border e-commerce in China
Mr. Sean Wang, VP of Netease Kaola
12:00 - 12:15 כלי הסיוע של מינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה
גב' נטלי גוטמן-חן, מנהלת מערך כלי סיוע, מינהל סחר חוץ, משרד הכלכלה
12:15-12:25 שיווק מחוץ לקופסא
גיא עמיעד, מנכ"ל einsof - חברת ייעוץ אסטרטגי הממוקדת בחדשנות וצמיחה.
13:10-12:25 ארוחת צהריים
13:50-13:10 מ-offline ל-online בהצלחה- מוצרים ישראלים שעשו את זה ברשת
בהשתתפות:
• גב' ליסה מאיופיס, מנכ"ל ובעלים, יופי בע"מ
• מר אביב בר, מנהל שיווק, פלרם אפליקציות
• מר מוטי פרידמן, מנכ"ל ובעלים, מינוס 417
מנחה: גב' עינת הלוי-לוין, עינתהל
14:40 -13:50 How to build successful business on e-commerce. Learning from Amazon
Mr. Prakash Somasundaram, Head of global projects at Amazon Launchpad
מנחת הכנס:
גב' דפנה שטרנפלד, סמנכ"ל, מנהלת חטיבת מוצרי צריכה, מכון היצוא
100 ₪ למשתתף
ההשתתפות מותנית בתשלום מראש. לא יתקבלו כתבי התחייבויות.
המרכז ללימודי יצוא וסחר בין-לאומי,
טלפון: 03-5142867/845/819/829,
דואר אלקטרוני: yonathan@export.gov.il
לתשומת לב! על פי פקודת מס ההכנסה - הוצאות על השתלמויות עובדים לשם שמירת רמתם המקצועית יחושבו כהוצאה מוכרת לצרכי מס ואין ההשתלמות נחשבת כהטבה זקיפה המחייבת את העובד בתשלום מס.
אודות מכון היצוא
אודות מכון היצוא אנשי קשר דוחות כספיים טפסי הנהלת חשבונות לוח אירועים ופעילויות מן העיתונות פרסומים ותכנים שיווקיים הסדרי נגישותשירותי מכון היצוא
איתור שותפים עסקיים תערוכות בינלאומיות חברות פיתוח עסקי בינלאומי חונכים ליצוא ייעוץ בסחר הבינלאומי יצוא מקוון מידע ומודיעין תחרותי סיוע ליצואן המתחיל סקירות ונתונים כלכליים קשרי חוץחטיבת פיתוח עסקי
אגרוטק בטחון המולדת תעופה וחלל דנטל חדשנות ואקוסיסטם יין לייף סטייל מדיה דיגיטלית מובייל וערים חכמות מוצרי צריכה מזון ומשקאות מים מכשור ומחשוב רפואי סייבר על חטיבת פיתוח עסקי פודטק פינטק קולנוע, טלויזיה וחינוך קלינטק ותשתיות חכמות רכב, תחבורה חכמה ותעשיות מתקדמותהרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני לא תקין
לא הוזן דואר אלקטרוני
בעייה בשליחת הנתונים
נשלח בהצלחה
צרו קשר