מכון היצוא

RETHINKING FOOD 18.2.19


RETHINKING FOOD
הכנס לקח השנה את באיו לסיבוב מסביב לעולם כדי לגלות מה הם האתגרים העומדים בפני אנשי תעשיית המזון, מהן המגמות החדשות והמרגשות בתחום, ואילו פתרונות יש לתעשייה להציע למגוון רחב של אתגרים כבדי משקל.

בין הנושאים שנדונו:
מה הן המגמות החדשות בתחום המזון? מה האתגרים העומדים בפני אוכלוסיות העולם בנושא ההזנה? כיצד מתגברים על הביקוש ההולך וגדל לבשר, האם הפתרון טמון בתחליפי חלבון? כיצד אסיה מתמודדת עם השמנת ילדים והתמכרותם ההולכת וגוברת לסוכר ותוצריו? מי עומדת מאחורי החממה הטכנולוגית הטבעונית הראשונה, ואיך זה קשור לעליית הטבעונות באירופה? כיצד מתמודדת ברזיל עם בזבוז מזון? כיצד משתפים פעולה סטארטאפים ישראלים וחברות מזון בינלאומיות?
אחד הנושאים כבדי המשקל עמם התמודדו באי הכנס היה הגידול באוכלוסיית העולם והאתגרים העומדים בפני האחראים לכל אורך שרשרת הייצור עם העניין.
אוכלוסיית העולם הולכת וגדלה בהתמדה. יחד עמה באופן טבעי גם הדרישה ההולכת וגוברת למזון כדי להאכיל את כל הפיות הללו. יותר ויותר אנשים שתוחלת החיים שלהם הולכת ומתארכת ודורשים יותר ויותר אוכל משמעותו שיש צורך בקרקעות נרחבות יותר לשטחי גידול, מרעה ותעשיה. התעשיות הללו דורשות תשומות גדולות של תשתיות- מים, חשמל, קרקע, טיפול בשפכים, פסולת נלווית ועוד.
אוכלוסיות הולכות וגדלות בעולם גילו את הבשר והחלב כמקורות חלבון ערבים לחיך. למשל סין והודו, שבעבר מוצרי מזון אלה היו נדירים על שולחנם. בשנים האחרונות עם הצמיחה הכלכלית ועלייתו של מעמד הביניים של שתי תתי-היבשות הללו עלה גם הביקוש למוצרים אלה, מה שדרש עוד שטחי גידול ועוד שטחי מרעה ועוד הכבדה על התשתיות.
הקושי של העולם להפיק בשר ומוצרים מן החי לא עוצר את הביקוש, העולם אוהב את הסטייק שלו ולא מוותר עליו בקלות, מנגד התחממות כדור הארץ מצמצמת עוד יותר את שטחי הגידול ומי שמשלם את המחיר לא פעם אלו הן אוכלוסיות מדינות העולם השלישי והרביעי ששם הפיקוח של ארגוני הירוקים וזכויות האדם לא ממש מצליחים לפעול.
בכנס הוצגו כמה וכמה פתרונות מעניינים מכיוונים שונים של מחקר ופיתוח הבאים לתת מענה לקשים האמורים.
אדיב ברוך יו"ר מכון היצוא: "כמו בענפים רבים אחרים, גם בעולמות המזון וטכנולוגיות המזון, ישראל – ארץ האינטק (Innovation Technology) היא מהמדינות המובילות בתחום, עם טכנולוגיה פורצת דרך וייחודית. בשנים האחרונות, עם התגברות השיח בעולם סביב האתגרים בפניהן ניצבות מדינות סביב נושא המזון והבריאות, קיים עניין הולך וגדל בחברות הישראליות. המבנה הייחודי של המשק הישראלי המשלב חקלאות מתקדמת, אקדמיה פעילה ופורצת דרך וחברות טכנולוגיה חדשניות הופכים את ישראל למדינה שהיא מעבדת מזון אחת גדולה ואטרקטיבית לאלה המחפשים פתרונות לאתגרים המדוברים".
את הכנס כאמור ארגן כבכל שנה מכון היצוא. מכון היצוא הינו עמותה שמטרתה לקדם את היצוא הישראלי בעולם. תחת המכון פועלים שבעה עשר ענפים שונים המייצגים את זרועותיה הרבות של התעשייה הישראלית. המכון פועל רבות לקידומן של חברות ישראליות ברחבי העולם בדרכים רבות ושונות בהן הקמת ביתנים לאומיים בתערוכות בינלאומיות בארץ ובעולם, סיוע בפיתוח עסקי וחיבור בין היצואנים לחברות מעבר לים, הפקה והשתתפות במסעות עסקים (roadshow) ברחבי העולם ועוד.
הכנס התקיים בתצפית "גג העולם" במגדלי עזריאלי בתל-אביב.
לתכניה המלאה באתר האירוע:


https://ieifoodtech2019.forms-wizard.co.il/

טעינה

אירוע השבוע