מכון היצוא

אתיופיה

למדדים ומידע כלכלי על אתיופיה לחצו כאן

מידע וסקירות

אפריקה היא יבשת עצומת ממדים: עם שטח בן למעלה מ-30 מיליון קמ"ר, היא גדולה פי שלושה מאירופה. במעמקי שטח זה טמונים אוצרות רבים, הנחשקים על-ידי מעצמות העולם והרפתקנים במאות השנים האחרונות. אך אפריקה שמדרום לסהרה ניצבה עד ראשית המאה ה-21 בשולי הכלכלה העולמית. המשטרים הקולוניאליים לא דאגו ליצירת תשתית כלכלית, והתוהו ובוהו שנוצר בעקבות עידן הקולוניאליזם לא אפשר יצירה של משקים תחרותיים ומגוונים. קפיצת המדרגה שהתחוללה בתהליך התיעוש העולמי בעשרים השנים האחרונות, היוותה זריקת מרץ לכלכלות היבשת. הביקוש לחומרי הגלם הגביר את ההתעניינות באפריקה שמדרום לסהרה בקרב המעצמות החדשות, הנוהרות אליה ומזרימות לה השקעות רחבות היקף. כתוצאה נהנות רבות ממדינות אפריקה מצמיחה, הנמשכת מאז ראשית המאה הנוכחית.

פרטים נוספים

היקף הסחר של ישראל ואתיופיה הסתכם בשנת 2017 בהיקף כולל של כ- 93 מיליוני דולרים - עלייה של כ-9% בהשוואה לשנת 2016, (אז הסתכם הסחר בכ-86 מיליון דולר). הגידול בהיקפי הסחר התקבל בזכות עליות שנרשמו ביצוא וביבוא הסחורות. בעשור השנים האחרון גדלו היקפי המסחר בין המדינות באופן משמעותי. אתיופיה מהווה שותפת סחר חשובה לישראל מבין מדינות סב-סהרה אפריקה. מבחינת היקפי המסחר בשנים האחרונות מדורגת אתיופיה כשותפת הסחר הרביעית בגודלה, כיעד היצוא ה-8 וכמקור היבוא הגדול ביותר של ישראל באזור זה.

פרטים נוספים

סקירה במיפוי המדינות: אנגולה, אתיופיה, גאנה, טנזניה, ניגריה, קניה

פרטים נוספים

אתיופיה היא אחת המדינות העניות בעולם, היא גם המדינה השנייה בגדולה בסב סהרה אפריקה מבחינת גודל אוכלוסייה, אחרי ניגריה. באתיופיה חיים כיום 90 מיליון איש, רובם עניים, כ-70 מיליון איש אינם מחוברת לחשמל, אך בשנים האחרונות אתיופיה צומחת בקצב מהיר ביותר. יש מחלוקת לגבי שיעורי הצמיחה, הנתונים הרשמיים חוזים 11% צמיחה בשנת 2015 וכלכלני האקונומיסט מצביעים על 8% צמיחה, בשל האטה בשוקי היעד העיקריים של אתיופיה. בכל מקרה, שיעורי הצמיחה מרשימים ביותר וכיום אתיופיה היא בין שלוש המדינות הצומחות ביותר בעולם.

פרטים נוספים

אתיופיה היא בין המדינות הצומחות בעולם כיום. נתונים רשמיים שמרניים מציינים שיעור צמיחה של כ- 7% בשנים 2015-2019. מדובר במדינת ענק, בשוכנת בקרן אפריקה, אין לה גישה לים, השנייה בסב סהרה בגודל האוכלוסייה שבה אפריקה אחרי ניגריה. היא יצרנית הקפה השלישית בעולם (מקור הקפה הוא מאתיופיה ולא מברזיל) ומובילה גם בייצור של סומסום, דבש, בקר, זהב, תבלינים, פרחים, גידול דגים ועוד.

פרטים נוספים
טעינה
טעינה